Påsken är över, länge leve påsken!

GothCon 43 är över och utstädat. Efter lite vila samlas vi snart för att utvärdera årets konvent och förbereda inför nästa år. Innan dess vill vi tacka alla som gästade i år!

Årets konvent lockade närmare 2100 besökare, med 1919 incheckade och resterande i verksamhet där de inte checkas in. De har spelat spel, handlat i butikerna, deltagit i workshops, tittat på konst och hantverk, varit på musikal och de har druckit te. I år var det till och med rekord, Tebaren serverade 882,5 liter te under konventet. En årlig höjdpunkt är också auktionen som i år hade 550 utrop som resulterade i 10 120 kronor som doneras till Barncancerfonden.

Konventet bjöd också på panelsamtal om flera intressanta och viktiga ämnen med fantastiska människor från hobbyn. Vi hoppas på att detta blir ett återkommande inslag. Poddar var det också många av på konventet i år, både stammisar och nya aktörer. Även i år utsåg vår styrelse en konventsfrämjare, denna gången blev det Robert Jonsson som jag fick äran att dela ut pris till på Norra aulans scen. Det provades en ny form för att utse nästa års logga. Vi började ta in bidrag redan innan detta konvent och en jury röstade sedan under konventet. Det var jämnt, men Mimmi Rönnudds three-legged crow kommer pryda konventet nästa år.

Vi, våra arrangörer och besökarna själva har uppmärksammat en ökad mängd av kvinnor och ickebinära på konventet. Det är otroligt glädjande och helt i linje med det arbete vi gör för att GothCon ska vara ett öppet, välkomnande och tryggt konvent för alla. Arbetet med trivselvärdar som påbörjades förra året, fortsatte i år och feedbacken vi fått har varit mycket positiv.

Sist men inte minst då, ett stort tack till alla er som var del i detta på ett eller annat sätt; besökare, arrangörer, utställare och spelledare. Ni är otroligt uppskattade, oavsett om ni varit på GothCon i 20 år eller gjorde ert första konvent. Det finns de av er som ställt upp med er tid och jobbat under konventet, utan er går det inte att bedriva verksamhet. Ni är hjältar, tack! Tillsammans kan vi göra så mycket bra saker och om mindre än ett år kör vi igen.

/Hampus, konventsgeneral GothCon XLIII